Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

Techa
Administrator

Pristupio: 12 Apr 2006
Studijska grupa: Istorija umetnosti

PorukaPoslao: Pet 14 Apr, 2006 12:10  Naslov:  Techa posećuje klubove za vas Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

KST - www.kst.org.yu - Ovo je jedino mesto koje se u sustini nije promenilo otkad je moja generacija krocila u njega, sto ima i mane i prednosti. Sticajem okolnosti, proteklih meseci sam posecivao KST vise nego ikad u zivotu Kez
Moze se reci i da je to jedno od retkih mesta koje je skoro sasvim odolelo "elektronici". I dalje postoji metalsko vece, gothic, domacica, r'n'r 60s & 70s, tribute veceri, itd...
Ja bih posebno izdvojio vece "Osamdesete", ne toliko zbog muzike koliko zbog ljudi. To je jedino vece gde u istom broju kao i klinci dolazi i drustvo mojih godina i gde je uvek prepuno i extra atmosfera.
Kad god nemas gde da odes, kad god je suvise kasno za bilo sta drugo (osim posle 4am, za to imamo drugu alternativu Namig ), dodji u dobri stari KST i on ce te uvek primiti u svoje toplo (da ne kazem zagusljivo) srce...
Znaci kljucne reci su opusteno, rock, nostalgija, pivo...

RESAVA (ili Beggar's Banquet) - u Resavskoj ulici (ex General Zdanova) - Malo mesto, izmedju kafica i kluba... Nisam skoro bio tamo, ali pre nekog vremena nisam propustao nijedan ponedeljak. Ponedeljkom je svirao "Old Spice" bend koji su cinili matori baja na gitari, solidni basista i klinac koji jede bubnjeve (svirao u Partibrejkersima takodje!)... Stvar je u tome sto im se repertoar sastojao iskljucivo od stvari Jimi Hendrixa + ponesto od Santane i hitova iz 60s i 70s... a momci su svirali savrseno i klub je uvek bio prepun... covek bi pomislio da je nemoguce da se u danasnje vreme toliko ljudi lozi uz tu muziku...
Ipak, malo ti dosadi kad godinu dana svakog ponedeljka (jeste, bio sam fanatik Kez ) gledas jednu istu garnituru posetilaca, tako da sam prestao da odlazim. Moguce je da Old Spice jos uvek sviraju tako da planiram da ih uskoro ponovo posetim.
Resava ima i druge zanimljive veceri... Nekad svira "So Sabi" (domaci bend ciji je pevac crnac i koji sviraju africko-srpsku muziku Kez extra!), a vikendom su standardno pop i disco veceri... Resava je u sustini pomalo fancy, tako da, osim ponedeljkom, mozete ocekivati i pomalo fancy ljude.

KUGLAŠ - u Djusinoj, ispod Palilulske pijace - U sustini krsh mesto, ali ima shmeka Kez Dobio takvo ime jer je u dvoristu iza nekada radio mini teren za kuglanje, valjda u okviru "Partizana". Trenutno ga drzi jedan od brace Stanosevic, po nekima dvojice najboljih bluzera u Beogradu. Ako je KST opusten, onda je Kuglas "u komi"... Kez
Svake nedelje ima po neka blues ili rock svirka razlicitog kvaliteta, od Pere Joa, maga usne harmonike, do drndanja klinaca iz kraja. Treba samo ubosti.
Sto se muvanja tice, tu se 'leba neces najesti, jer dolaze uglavnom znojavi old-school rockeri i wannabe bajkeri, mada ponekad moze i nesto da uleti Namig

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

Techa
Administrator

PorukaPoslao: Pet 14 Apr, 2006 12:15  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

AKADEMIJA - www.akademija.net - Za Akademiju me vezuju neke od najlepsih uspomena iz mladosti Kez Kez Ipak, vise tamo ne odlazim jer se fazon promenio. Na prvi pogled, sve je isto - i dalje je mracno i bucno, i dalje je guzva, i dalje se kondenzat od isparenja daha, znoja i vutre 'vata po zidovima, ali nije to vise to... Akademija je prosla kroz "tranziciju" i sad tamo vlada Elektronika u svakom smislu. Nije mi namera da zvocam ovde, samo kazem, promenilo se, sta se moze... Mislim, i dalje je to "hard" mesto, ne pusta se neki house nego drum i takve stvari, i atmosfera je vrlo slicna nekadasnjoj, ali meni nije zanimljivo i to prepustam mladjim generacijama Kez (e sad, mozete vi da kazete "mogao bi i ovo ostalo da prepustis" ali ne dam se ja jos Namig )
E da, petkom valjda postoji Indie-Go vece u malom klubu gde pustaju brit pop osamdesetih i devedestih, i ponekad uleti nesto tipa "Metalčina" (video sam flajer rodjenim ocima! :haha: ) ali to bi bilo sve od gitarske muzike.

VOX - www.vox.org.yu - Jedinstveno blues mesto na Banovom brdu, verovatno nas "najbluzerskiji" klub. Vrlo mali kafic ali jako prijatno uredjen. Pomalo zabacen tako da za njega ne zna mnogo ljudi.
Svake nedelje svirka, mozda i nekoliko njih, i to dobrih. Vec pomenuti Pera Joe ima neke veze sa upravom/vlasnikom kluba, pa on najcesce i svira... Krajem godine odrzavaju svoj mini festival i tokom dve nedelje svake veceri svira po neki od nasih najpoznatijih blues bendova.
Mesto za iskrene i pozrtvovane ljubitelje zvuka Delte Namig

TRAMVAJ - ugao Ruzveltove i 27. marta, ex Zagubica - Najkraca definicija je da je to zeldi klub koji je pokusao da bude "cool". Sredjen u stilu nekog pub-a, bio je pravo cudo kad je poceo da radi jer je tada bio skoro jedino mesto gde se svake veceri odrzavala neka jazz ( :!: ) ili blues svirka, a jos i nije bio u podrumu! Kez
Medjutim, odmah je bilo cudno sto su posetioci izgledali kao da su izasli ili iz sportske kladionice, ili iz kancelarije neke strane banke. Jedno ili drugo, svejedno ne ide uz blues i jazz... Nikad mi to nece biti jasno. OK, vecinu "padavicara" lako oteras visokim cenama ako ih neces u svom lokalu (a bile su stvarno visoke), ali kako nateras fensere i dizele da slusaju blues i jazz??? I zasto bi to uopste radio?
U svakom slucaju, Tramvaj je bio odlicno posecen nekoliko godina i postao je poznat u gradu iako nije u uzem centru. Meni licno ipak nije prijala atmosfera... Prvo, bilo je previse tesno i zagusljivo, ali sto je jos bitnije, fenseri, sasvim ocekivano, nisu znali da cene muziku niti da stvore dobar "vibe", iako su dolazili u buljucima. Bendovi su svirali za nekoliko ljudi, mlake aplauze, a kako sam posle cuo, i za ne bas veliku kintu.
U jednom trenutku prosle godine su bendovi koji su redovno tamo svirali poceli da se bune. Bilo je cak govora i o nekom strajku, ali nista bitno se nije promenilo.
Na kraju, poslednjih meseci, Tramvaj je poceo da dovodi bendove koji sviraju "evergreen" i na cijim plakatima je logo City Recordsa. Ne znam koliko to ima veze sa eventualnim bojkotom onih slabo placenih muzicara, ali trenutno se provuce samo poneki blues jednom u nekoliko nedelja. S druge strane, ekipica i dalje dolazi kao i ranije i mislim da su konacno dobili ono sto su oduvek zeleli, samo su morali neko vreme malo da se smaraju i pokazu se kao "ljubitelji & poznavaoci"...
Sve je isto samo bluesa nema...

Poslednji izmenio Techa dana Sub 15 Apr, 2006 04:50, izmenjeno ukupno 1 puta

Rogan

Pristupio: 14 Apr 2006

PorukaPoslao: Pet 14 Apr, 2006 12:26  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Sad verovatno ide red prikaza kafanchina a la Korchagin...

Ivan

Pristupio: 15 Apr 2006
Studijska grupa: ne studiram

PorukaPoslao: Sub 15 Apr, 2006 14:15  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Nakon kafana i birtija moglo bi se pristupiti prikazima o pred-prodavnickom nocnom zivotu beograda, sa korisnim informacijama. Npr. koji diskonti rade celu noc, Gde je pivo jeftino, pred kojom prodavnicom ima zgodno mesto da se sedne i popije poneko "unuce"* na miru...........
* "unuce" = mala flasica zestokog alkoholnog pica!!!

jimson_crimson

Pristupio: 18 Apr 2006

PorukaPoslao: Uto 18 Apr, 2006 03:32  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

daje techo i neke fensi kafice po centru gde izlaze gimnazijalke ponavljacice i gde je kafa preko 120 din.!ima na ovom forumu(ili ce biti,nadam se) i nekih ljudi kojima je ostalo malo samopostovanja!ali u sustini dobro si krenuo samo nemoj da se zanosis,na ovom forumu i su i dalje ugl.ljudi koji te poznaju i koji ,samim tim,znaju da ti kad si zadnji put izasao pili su se klaker i kabeza i igranke su se odrzavale samo u spec prilikama(npr. 1.maj)!Smajli

nancy

PorukaPoslao: Uto 18 Apr, 2006 17:45  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

hahahhahhahahhahahahha
pa ti nisi normalan ::Smajli)))))))))))))))))))))))))
gimnazijalke ponavljacice hahahahhah
pa te ponavljacice iz gimn.sede kuci i placu,a deca iz pravnobirotehn.,ekonomske,zmaja,moc-a isl.provode ko da im je poslednje

da me ne bi zezao OVO NIJE MOJE ISKUSTVO ali imam par "komsijki"
koje su tog profila...ako te interesuje,mogu da se raspitam...

Techa
Administrator

PorukaPoslao: Uto 18 Apr, 2006 20:53  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Citat:
znaju da ti kad si zadnji put izasao pili su se klaker i kabeza i igranke su se odrzavale samo u spec prilikama
sedimo jednom tako Djura Jaksic i ja u Skadarliji, i negde posle sedme ture rekoh mu:
"Djuro, suvise sam star da bih ti mogao pomoci, ali dacu ti jedan savet... Batali to slikanje, vidis da ti ne ide... mislim da bi mnogo bolje prosao sa pesmama, klinke se loze na poeziju, a vizuelne umetnosti su out... Konobar, daj nam po jos jedno ovde! ...."
ostalo je istorija...

Citat:
ali imam par "komsijki"
koje su tog profila...ako te interesuje,mogu da se raspitam...
mene interesuje! zovi ih na forum! Kez

Ivan

Pristupio: 15 Apr 2006
Studijska grupa: ne studiram

PorukaPoslao: Uto 18 Apr, 2006 20:58  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

a ja mislio da je *edofilija zabranjena.......... :shock:

jimson_crimson

PorukaPoslao: Čet 04 Maj, 2006 04:19  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

nancy,prijatelju,nisam ja toliko zao,ne bih te toliko prozivao!ja to samo ponekad sporta radi!!Smajli
a inace to "gimnazijalke ponavljacice" je iz pesme Ramba Amadeusa gde on kaze: ".....a ispod klavira cuci i p..i gimnazijalka ponavaljacica....".tako da znas da ono nije bilo bez osnova!

a sto se tice teche i Rambovog opusa istakao bih jedno drugo delo koje kaze:
"bolje jedno vruce pivo nego cetri 'ladna,bolje stara baba nego djeva mlada!"Smajli techa preferira ovakve stvari,za malo starije!SmajliSmajliSmajliSmajli

nancy

PorukaPoslao: Čet 04 Maj, 2006 17:49  Naslov:  optimista Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

kakav si ti optimista..pa zar ti mislis da takve znaju da koriste internet sem za skidanje pesama Seke i slicnih...pa one rec forum traze u Vujakliji!!!

Rogan

PorukaPoslao: Čet 04 Maj, 2006 23:05  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

I onda se tripuju da je to mesto gde matori filozofi muvaju grchke mladiche...

--- The late, great Bill Hicks

jimson_crimson

PorukaPoslao: Pon 28 Jan, 2008 02:14  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pa dobro bre techo, sta bi sa ovom temom? Jel ti zabranila zena da izlazis ili si samo suvise ostario? Plez Smajli
Ljudi ocekuju da veliki admin techa podeli svoje mudrolije sa njima i da ih prosvetli i posavetuje kuda ce da idu!
Aj, aj....nemoj da se stidis! Tako si lepo poceo da bi bila greota da ne nastavis! Smajli

Rogan

PorukaPoslao: Pon 28 Jan, 2008 02:17  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

on samo vreba, skuplja iskustva i zagreva se... vech par godina Namig

Hajde, Techo, da te vidi omladina da si prisutan na forumu!

--- The late, great Bill Hicks

Techa
Administrator

PorukaPoslao: Pon 28 Jan, 2008 02:51  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

ne vredi, sad izlazim samo po knjizevnim vecerima...

Layla13
Moderator

Pristupio: 06 Feb 2007
Studijska grupa: neki drugi fakultet

PorukaPoslao: Pon 28 Jan, 2008 02:57  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

moze i to Smajli

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeca

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1254 Attacks blocked