Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

DaM daM!
Moderator

Pristupio: 21 Jan 2007
Studijska grupa: Filozofija

PorukaPoslao: Čet 17 Apr, 2008 22:47  Naslov:  Vedrana Rudan - Promocija nove knjige Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

VBZ-BGD i Centar za kulturnu dekontaminaciju

Pozivaju Vas na predstavljanje nove knjige Vedrane Rudan

Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder

[Vedrana Rudan vs PUBLIKA@CZKD ( live )]

Vedrana Rudan ponovo jaše. I to u velikom stilu.

U skladu s dobrim starim kapitalističkim načelom „više vrednosti za vaš novac“ autorka koju najviše volite da mrzite ovog puta nudi dve knjige u jednoj, uz dva (više nego) provokativna naslova kao stvorena za medijsko i cenzorsko bipovanje: „Kad je žena KURVA (beep)/ Kad je muškarac PEDER (beep)“.

Ova knjiga-klepsidra sjajno se čita i s leva i s desna, i odozgo i odozdo, i spreda i otpozadi, te tako nastavlja veliku tradiciju zapadnobalkanskog post-modernizma ujedno ga bespoštedno ismejavajući. Ne zavaravajte se: nije ovo nikakav chick-lit za post- chick-lit generaciju. Nije ovo ni logorejično klepetanje klimakterične žene. Ovo je nadasve neumoljiv, blasfemičan pogled na ovdašnju svakodnevicu i sve nas - muškarce i žene - u njoj, izlomljen i nagrizen, doslovno – fragmentarizovan, neobuzdanim izlivima žuči i želudačne kiseline. Rukopis Vedrane Rudan oštar je poput smrtonosnog štektanja puškomitraljeza. Starost, smrt, gubljenje lepote, loš seks, mržnja, nasilje, pokvareni, ustajali ljudski odnosi – sve su to naličja onih lepših tema koje zapravo pokreću autorku: mladosti, života, lepote, dobrog seksa, ljubavi, blagosti, dobrih, svežih ljudskih odnosa. Ali, kao istinski moralistički pisac koji neprestano pretražuje skrovita područja i, sa strašću nevernog Tome, gura prst u bolnu ranu, opipava šavove i spojna mesta, Vedrana Rudan uvek je spremna da nas podseti da stvari nisu ni izbliza onoliko jednostavne koliko bi možda neko voleo da verujemo i da se na kraju svake potrage za smislom krije tek po jedno kosmičko razočaranje. Stoga, ne dozvolite da vas prevare!

Da će ova knjiga, kao i sva ranija dela Vedrane Rudan, iznervirati mnoge u to nema baš nikakve sumnje, ali bi do sada već moralo svima da bude jasno da je to i bila osnovna autorkina namera. Ko to još nije shvatio, najbolje da se kloni ovog naslova. Ovo je esencijalna literatura isključivo za one koji su spremni da zarone i prođu kroz sve slojeve globalnog đubrišta u kom živimo vođeni sigurnom rukom paklene jahačice.

Pisano bez imalo poštovanja? Naravno.

Prljavo kao punk-rock gitara! Možete da se opkladite u to.

Bizarno? Jasno kao dan.

Inteligentno? Više nego.

Smešno?

Tužno?

Iskreno?

Šokantno?

Sve to i još mnogo toga!

Kad je, zaista, žena – beep ?

A kad je muškarac – beep ?

Otkrijte. Ako smete.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

meni jako zanimljiva zena...iz rijeke...preporucujem!

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

rabindra

Pristupio: 10 Dec 2006
Studijska grupa: Filozofija

PorukaPoslao: Pet 18 Apr, 2008 20:30  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Nisi napisao kada je ta promocija...
Gledala sam je proshlog vikenda u Nedeljom u dva... I to sam ukljuchila kad je bila repriza, i josh nije bila skinula onaj sheshir, pa sam gledala da vidim da li je to zaista ona...
A nisam je chitala...

edit. reche Magnet: pishe u opisu teme Smajli

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1742 Attacks blocked