Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

penzos

Pristupio: 06 Feb 2008
Studijska grupa: Filozofija

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 20:41  Naslov:  Postao bih ateista,al' se plasim Boga! Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

[color=#] [/color] Da li verovanje ogranicava?hm,pa da.Bog,visoki beli covek sa ogromnim ocima i usima,sve vidi,sve cuje.Pssssssssttttttttt

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

Rogan

Pristupio: 14 Apr 2006
Studijska grupa: Istorija umetnosti

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 20:46  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Eh, biti ateista nije tako glamurozno kao shto pishe u broshuri, ali je ok. 7 od 10 zvezdica, rekao bih.

--- The late, great Bill Hicks

Zmaj Ognjeni Vuk
Upozorenja : 1

Pristupio: 15 Okt 2007
Studijska grupa: Istorija

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 20:46  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Eto ti odma' rupe u hriscanskom ucenju - Bog je stvorio coveka kao slobodoumno bice, Bog je benevolentan i blagonaklon i savrsen, ergo Bog ne sme da ti zamera za nesto u sta ti verujes/ne verujes, jer bi time pogazio svoje principe sto ga cini nesavrsenim.

penzos

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 20:52  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Kako to Bog,pa nesto ne sme?Pa i to ga,onda cini ne savrsenim

penzos

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 20:53  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Prdon,nesavrsenim

Zmaj Ognjeni Vuk

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 20:53  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pa nije da ne sme, ali ne bi bilo 'moralno' od njega. Kao da kupis detetu cokoladu pa se ljutis na njega sto ju je pojelo. Kez

penzos

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 20:56  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Nema sta da se ljutis,pojedes pre njega.
A sto se Boga tice-sumnjiv mi je On lik

Rogan

Pristupio: 14 Apr 2006

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 21:00  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Nen, ne, olizhesh celu chokoladu pred njim, da mu bude gadno da je jede, pa onda natenane pojedesh kasnije...

(nedavno sam chuo za postojanje ovakvog sluchaja)

--- The late, great Bill Hicks

Poslednji izmenio Rogan dana Sre 06 Feb, 2008 21:01, izmenjeno ukupno 1 puta

Zmaj Ognjeni Vuk

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 21:00  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Naravno! Sta mislis, sto ne sme da se prikaze?

penzos

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 21:06  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

E mozda je jedina Bozja mana sto je mnooogo ruzan,pa se zato ne prikazuje.Mada je ,verujem savrsen u toj svojoj ruznoci.
MMM olizes cokoladu.Je l' se tako sve zgadi kad ga olizes,ili samo cokolade?

Luna

Pristupio: 12 Feb 2007
Studijska grupa: neki drugi fakultet

PorukaPoslao: Sre 06 Feb, 2008 21:08  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Zmaj Ognjeni Vuk ::
Eto ti odma' rupe u hriscanskom ucenju - Bog je stvorio coveka kao slobodoumno bice, Bog je benevolentan i blagonaklon i savrsen, ergo Bog ne sme da ti zamera za nesto u sta ti verujes/ne verujes, jer bi time pogazio svoje principe sto ga cini nesavrsenim.

ne zamera ti, prosto kaze: hoces samnom ili neces? ali pazi, to biras i za ovaj zivot i za onaj, nema hocu kakim necu kakim Namig

svako moze da bira gde mu se vise svidja i u sta mu vise odgovara da (ne)veruje, a da ja ne bih vise duzila i palamudila na ovoj vise nego komicnoj temi, preporucujem vam da procitate jednu zaista edukativnu knjigu na tu temu, koja je meni pomogla da neke stvari shvatim...Mali Bogovi od Teri Pracheta Smajli

..sta, mislili ste da cu da kazem Bibliju? (vec vas vidim kako kolutate ocima Namig )
pa nisam ja blesava... Namig
prvo kasice pa onda meso... Namig

90% of being smart is knowing what you're dumb at

Ma®k穗
Moderator

Pristupio: 20 Dec 2006
Studijska grupa: Etnologija i antropologija

PorukaPoslao: Pet 08 Feb, 2008 08:48  Naslov:  Re: Postao bih ateista,al' se plasim Boga! Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

penzos ::
[color=#] [/color] Da li verovanje ogranicava?hm,pa da.Bog,visoki beli covek sa ogromnim ocima i usima,sve vidi,sve cuje.Pssssssssttttttttt

Nema straha Namig

- SAČU DA TI HAKUJEM HEART BEAT!
۞
- Izvinite da vas pitam..
- Koga bre ti da vaspitaš ?!

Hobo Sapiens
Upozorenja : 2
Moderator

Pristupio: 02 Maj 2007
Studijska grupa: Etnologija i antropologija

PorukaPoslao: Pet 08 Feb, 2008 09:55  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Citat:
hm,pa da.Bog,visoki beli covek sa ogromnim ocima i usima,sve vidi,sve cuje.

E, pa on mi je predavao na prvoj godini!Kez
Zapravo, Bog je crni kepec sa surlom i velikim chupavim repom mravojeda. Ako cemo vec da mu dajemo neko telo, neka bude cool!Namig

Aleksa

Pristupio: 27 Jul 2007

PorukaPoslao: Pet 08 Feb, 2008 13:16  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Image

Hermetico

Pristupio: 02 Dec 2007
Studijska grupa: ne studiram

PorukaPoslao: Pet 08 Feb, 2008 13:37  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

I verovanje i neverovanje moze i ne mora da ogranicava, tj i neverovanje je neko verovanje, verujes da necega ima, ili verujes da ga nema, nesto moras da verujes. Ako verujes da ga nema, pretpostavljam da imas potrebu da objasnis neke stvari na drugi nacin, tj da verujes da ima neceg drugog. Bog je samo mnogo glupa rec, u smislu da je podmetnuta da skrene paznju da je verovanje u bilo koju "visu silu/e"(a u to nema sta ni da verujes, ako mislis da je covek najvisa sila i svrha svog postojanja, paaa... u najblazem slucaju obmanjujes sebe), sustinski isto. U tom smislu, ako se ateizam posmatra kao odsustvo vere u bilo sta opstije nego sto je covek, mislim da je to oblik ludila. Normalan covek ne moze da bude ateista u tom smislu. Tako da ni ogranicava ni ne ogranicava, prosto je tako. Covek si, verujes.

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeca

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1254 Attacks blocked