Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

Rick Hunter
Moderator

Pristupio: 17 Nov 2006
Studijska grupa: Arheologija

PorukaPoslao: Sub 19 Maj, 2007 18:06  Naslov:  Noc muzeja Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

AKo ste veceras na nekoj od lokacija i ako zelite da napisete par reci o onome sto ste videli u vidu reportaze ohrabrujemo vas da to ucinite!! Svaku reportazu (sa slikama ako moze) okacite ovde sa potpisom autora.

svim kolegama
Budite nas reporter veceras i nadamo se i u buduce!!!

Hvala unapred! Bow

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

Rogan

Pristupio: 14 Apr 2006
Studijska grupa: Istorija umetnosti

PorukaPoslao: Uto 22 Maj, 2007 22:44  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

U kinoteci je bio ok provod uz malu guzhvu, odlichne filmove i speleoloshke demonstracije...

--- The late, great Bill Hicks

Eveana

Pristupio: 11 Feb 2007

PorukaPoslao: Uto 22 Maj, 2007 23:26  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Kako za koga....

inace, ja sam se svuda smorila jer uglavnom nisam uspela da udjem bas na ona mesta na koja sam zelela, jer su redovi bili ocajno predugacki... Tuzan
znam samo da mi verovatno noc muzeja vise nece pasti napamet

garfield

Pristupio: 27 Jan 2007
Studijska grupa: Etnologija i antropologija

PorukaPoslao: Uto 22 Maj, 2007 23:31  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Da ja nisam ushla na par mesta zbog guzve, npr U Etnografski...
One Vile u Rimskom bunaru su mi se mnoogo svidele, fotografije u FKC su isto bile super, Velichkovic, kostimi u Singidunumu...

- Albert Einstein

Rogan

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 00:26  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Eveana ::
Kako za koga....

pa proshiti malko kritiku... Plez

Eveana

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 01:27  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Citat:
proshiti
ovu rec bas ne kontam, al' pretpostavimo...

Dakle, mislim da je u kinoteci bio ok provod za nekoga ko je tamo bio stuff.... Ja sam dosla oko 8(valjda) i u krcatoj sali nisam mogla da vidim nista osim ljudi koji su se nabili na vrata i odatle gledali projekciju ne znam vala ni cega. Potom, posteri na zidovima mi nisu bili ni malo interesantni, obzirom da sam neke prepoznala(imala ih na svom zidu u osnovnoj), jedino one mashinerije, eto to nisam imala prilike ranije nigde da vidim osim u skolskom programu rts-a davnih dana, eto to mi je bilo ok... Takodje, uzasno je bilo toplo u kinoteci, tako da toplota + guzva=preznojavanje_koje_me_dovodi_do_ludila (mislim da je bilo bolje da sam ostala na onom "kako za koga", a? Smajli )

ali, generalno, nedostatak klima uredjaja se ispostavio kao urgentni problem u gotovo svim objektima koje sam posetila to vece...
a da ne govorim o tome da nisam uspela da udjem u etnografski, narodnu banku, skoro nigde na kalemegdanu (osim u un.stambol kapiju gde je bilo sranje, da izvinete)....dakle videla sam jevrejski muzej koji se raspada od smrada i neprovetravanja, da, to sam videla! Besan a negde drugde sam trebala da dobijem prosirene vene dok ne stignem na red (u kojem, kao da ceo zivot pred sobom imaju, neki tamo ljudi cekaju i cekaju i cekaju i cekaju.... jer, uostalom, da to nije noc muzeja i da se iz tog razloga grad nije napunio supljoglavcima razne fele, isti ti krajnje smireni ljudi pitaj boga da li bi uopste ikada usli u neku galeriju ili muzej...

neka hvala, kao sto rekoh, noc muzeja bye bye, a ja cu lepo svoj index u ruke pa da se smeskam- izvin'te, mi smo sa istorije umetnosti, za nas je ulaz besplatan, zar ne? Smajli

garfield

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 01:32  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

heh uprkos nerviranju zbog guzve i groznih groznih ljudi meni je bash bilo fino za Noc muzeja Kez
ah Kinoteka....da su nashli bolji staff... Plez

- Albert Einstein

Eveana

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 01:35  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Ma i meni je bilo fino, ali isto mi je i kad nije noc muzeja Smajli tacnije, bude bolje

Rogan

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 01:49  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Eveana ::
Citat:
proshiti
ovu rec bas ne kontam, al' pretpostavimo...

Dakle, mislim da je u kinoteci bio ok provod za nekoga ko je tamo bio stuff....

Hehe, mozhda sam se zato fino proveo... Kez (ukoliko si htela da napishesh staff, kao shto sam ja ranije hteo da napishem "proshiri" Plez)

Od postera, najbolji su bili posteri za uzhasne i zabavne horore, skroz levo od glavne sale, dok me chudi da si naletela na krcatu salu (mozhda mislish na salu Vlada Petrich, gde su se vrteli dokumentarci sa speleoloshkih ekspedicija?), poshto je na filmovima bilo u proseku 20-ak ljudi...

A repertoar im je bio zaista sjajan, ali highlight je svakako "Fantastic Voyage"...

Noch muzeja vredi iskoristiti samo kada su u pitanju neke neposechene, opskurne i neponovljive stvari... bilo bi bolje kada bi se sve institucije iscimale da naprave neshto posebno za to veche, a ne k'o vechina muzeja, da samo lupish trenutnu izlozhbu/staln postavku, i gotovo...

Chujem da je opet bila guzhva tamo gde su bile degustacije i free stuff... takve stvari samo josh vishe istichu nekulturu naroda, umesto da makar pomognu u stavljanju sloja shminke i prikrivanju sramote, shto bi noch muzeja trebalo da bude...

garfield

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 01:51  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

pa da...najveca guzva je bila tamo gde su bili vino i pare Wall

- Albert Einstein

Eveana

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 11:41  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Citat:
ukoliko si htela da napishesh staff, kao shto sam ja ranije hteo da napishem "proshiri"

Plez Plez Plez
Smajli

Kuzman

Pristupio: 11 Jul 2006

PorukaPoslao: Sre 23 Maj, 2007 16:00  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

e meni i nije bilo toliko lose,ali moglo je da bude i bolje,,,,,ali malo vise bolje...ma mnogo bolje.Ali redovi su me stvarno urnisali.Bila je wau ona izlozba u konaku kneginje ljubice i ona u bunaru.Najbolja je po meni bila ona u mzeju savremene.Ko jos nije video neka ode da pogleda obavezno.Smajli

AbrakaTebra

Pristupio: 10 Mar 2007

PorukaPoslao: Čet 24 Maj, 2007 14:47  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Dobra je fora sto smo to jedno vece svi bili kulturni i svi cekali stometarske redove da odgledamo polovinu standardnih postava kao ona u etnografskom ili u muzeju narodne banke gde su bili najduzi redovi, a vec 15 godina stoji ista postavka Smajli
ne krivim, i ja sam se guzvao tukao znojio sa svima ostalima i moram priznati super se proveo...Galerije su mi manji utisak ostavile od muzeja, FKC je imao super fotke (koje sam i ranije video ali ne tamo) i bila je dobra postavka u staklencu u onoj galeriji na vrhu, zaboravih kako se zove...meni se bar dopala.
Cuo sam salve odusevljenja izlozbom u Progresu, ali on me je kao omiljena galerija razocarao, i cenim da im je ono jedna od najlosijih postavki u zadnjih par godina..ponovo subjektivno.
Pedagoski je bio skroz ok, i E-Play je svirale posteno (bar ono kratko vreme koliko sam ja unutra proveo)
Kalish je bio najzanimljiviji s tim sto su tamo i redovi bili jednako srazmerni toj zanimljivosti... Pio sam vino i zajebavao se sa "smrcu" dole kod vampira, lik je brutalna zajebancija...Smajli Sto se tice bunara, ponovo se izvinjavam neistomisljenicima, al s obzirom da sam veliki postovalac vila, slike su mi bile prilicno skrnavljenje, premestanje jednog sveta u njemu skroz neprilagodjen okvir i modernizacija necega cemu je tradicija najlepsa i najmisticnija strana. Usput, cudi me da niko nije upao u bunar s obzirom koliko je naguravanja i malogradjanstva bilo.
Kao sto vec rekoh, bilo mi je bas superiskasto i uprkos kisi i guzvi i pojedinim postavkama ispod nivoa...ali verujem da cu i sledeci put takodje platiti fookin 200 kinti i otici makar da ponovo osetim taj momenat u kome Knez Mihajlova konacno odise pamecju umesto fenserajem Smajli

Image

Image

Image

karo

Pristupio: 23 Nov 2006

PorukaPoslao: Sub 26 Maj, 2007 20:01  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

ja sam bila na par izlozbi.. u Cvijeti, u Kontekst galeriji....meni je bas fino bilo..evo neke fotke odatle.
Image

Image

u Kontekst gal. je bila izlozba Sex, rad i drustvo i cini mi se da vise ne traje, a u Cvijeti je Dobrotinova izlozba i trje jos...
a u kolarcu je izlozba Gordane Ilic...portreti-kolazi.. super je. idite da pogledate.Smajli

Despina

Pristupio: 22 Apr 2007
Studijska grupa: Istorija

PorukaPoslao: Ned 05 Avg, 2007 13:16  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Тек сада видим ову тему, ал мислим да није на одмет да напишем коју.

Ја сам била у девет музеја и нигде нисам превише чекала (као претходних година) јер сам се једноставно боље организовала. Кренула сам већ у шест и до осам обишла Етнографски, Кинотеку, Народну банку, Педагошки...оно где сам претпостављала да може бити гужва. После сам ишла по мањим просторима и галеријама, да бих за крај оставила конак кнеза Милоша. Тако сам по први пут обишла све што сам и планирала.

Да сада не пишем деатљно шта ми се конкретно свидело, али могу да споменем Народну банку где сте могли да добијете новчаницу са својим ликом, музеј СПЦ где сте могли да посматрате осликавање икона, саставаљање мозаика или калиграфско писање у самом процесу настанка, као деф. нешто другачије и памтљивије.

Дакле, само боља организација и срећно следећи пут! Namig

“We study the problem. We’ve been studying it for damn well near a century, yes, but we get no further with our studies. You’ve got a good home here, good loving parents. You’ve got not too bad of a brain! Is it some devil that crawls inside of you?”

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1742 Attacks blocked