Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

nikopol

Pristupio: 29 Mar 2007
Studijska grupa: Psihologija

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 16:19  Naslov:  RTS VS. HRT Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Definitivno svi primecujemo velike razlike. Koja je bolja, zasto, kakvu nacionalnu TV zelimo za svoje pare . . . ?

Mark Twain

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

djaguard

Pristupio: 19 Jan 2007

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 17:15  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Ne znam koliko je ovo u okviru teme - ali da li ima smisla da se placa pretplata OBAVEZNO za RTS??? Ja to mozda uopste ne gledam i ne zelim da gledam!!
(Posto zaista gledam TV mozda dva sata nedeljeno, od toga RTS dobije dva-tri minuta, a hrt pola Plez ne bih znala sta da kazem na prvopostavljeno pitanje.)

flyin ovary

Pristupio: 20 Nov 2006
Studijska grupa: Filozofija

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 17:15  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

HRT ima jako veliki budzet. tako sam cuo. odakle se budzet puni, pojma nemam.
s druge strane pored stalne price o finansiranju RTSa, i zaostavstine iz 90ih, nas 'javni servis' ima problem koji se zove imenom i prezimenom aleksandar tijanic.
HRT je definiticno mnogo kvalitetniji, s tim to imaju i oni svoje bisere. recimo emisija radni rucak.

JukeAtz
Moderator

Pristupio: 02 Dec 2006
Studijska grupa: neki drugi fakultet

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 17:41  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Hrt je kvalitetniji, to stoji. Hrt je daleko manje staromodan. Hrt je kulturniji.

RTS... hmz, jedino za šta bih plaćao pretplatu (iz celog sistema) je, zapravo Beograd 202 (to je najsavremenije što imaju)... Mada, otkako su ukinuli onu disko-emisiju sredom, i o tome bih razmislio...

Naš javni servis "kotrlja" se zahvaljujući staroj slavi... i prilično je glomazan... i misli da je mnogo važan... A ono što nudi je, ponekad, gore od onoga što serviraju pojedine lokalne televizije!

Filmski i serijski program im je jedino što je prihvatljivo - ako izuzmemo domaće serije x) mada, i to bi moglo bolje - Nemeček je (barem dok sam imao memorisan RTS na televizoru) ponavljao XY onoga što je vrteo po Ružičanstvenoj... No, generalno, programski/sadržajno su pali, previše su jednoobrazni... a uz to, Dnevnik (u koji se mnogi i dalje kunu) im se svodi na "Kosovo Kosovo Kosovo Kosovooooooooooooooo... a sada vremenska prognoza".

Svadbe, narodnjaci, podnošljiv jutarnji program vs Žikina mothafuckin šarenica, sopstvena produkcija koja em pada sve niže, em je, čini se, toliko neproduktivna da moraju da repriziraju sve što su ikada snimili (ne bi li popunili kvotu sopstvenog programa, šta li?), manjak novih ljudi, manjak novih ideja, sve veći manjak urbanosti... RTS je televizija za penzionere...

i program joj se svodi na jedno veliko WTF??!!

PS. I ne, ne plaćam pretplatu za RTS... već neko vreme... Bilo je malo cimanja da se dokaže da je ovo vikendica LOL ali nema veze, isplatilo se...

A da je plaćam, očekivao bih da, recimo, nema reklama... BBC ne pušta reklame jer se finansira pretplatom... Činjenica da RTS hoće i jedno i drugo govori o tome da a) je nezasit b) zapošljava previše ljudi za posao koji bi sasvim lepo obavljao i daleko manji broj radnika c) dopunite sami x)

Ivan

Pristupio: 15 Apr 2006
Studijska grupa: ne studiram

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 17:56  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Citat:
da li ima smisla da se placa pretplata OBAVEZNO za RTS???

Dugorocno gledano tv pretplata je jako dobra stvar. Do skoro se RTS finansirao iz budzeta sto znaci da moraju raditi kako vlada kaze. Finansiranjem od pretplate nacionalna televizija postaje talevizija koja radi u korist naroda koj pretplatu placa.
Naravno, ova transformacija se nemoze izvrsiti preko noci, za to je potrebno dosta vremena. jos uvek na RTS-u rade ljudi koji su postavljeni u vreme kada je televizija bila drzavna i dok se to ne ocisti nemozemo govoriti o nekoj primetnijoj promeni. Zato sam i napomenuo da je dugorocno pretplata dobra stvar.
Ja bih pre postavio pitanje placanja pretplate i kablovske televizije. Zasto duplo placamo? Ako vec placamo kablovsku, neka operateri sklope ugovor sa RRA i oni placaju neku ugovorenu cenu, a ne ljudi koji su njihovi korisnici.

Kuzman

Pristupio: 11 Jul 2006
Studijska grupa: Istorija umetnosti

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 19:52  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pa HRT ima definitivno bolji i kvalitetniji program.Ipak na Hrt-u ne mogu da gledam Bolji Zivot i Policajca sa Petlovog brda....Znam,nisam normalan,al to mi zaostala trauma iz detinjstva:)A i Na HRT-u nema Diznija!!!!Ipak,na Hrt-u mogu da pogledam i neki wau film...i to u neko ok vreme,a ne u 02 ili 03h...A i serije su mnogo bolje....

hmm....bas sam neodlucan:)

timon
Upozorenja : 4
Moderator

Pristupio: 06 Jul 2006

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 20:04  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

off: pre neki dan su rekli na studiju b da se autobusi gsp-a svakog dana peru i spolja i iznutra LOL LOL LOL Wall Wall Wall

JukeAtz
Moderator

PorukaPoslao: Čet 05 Apr, 2007 21:08  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

--- što nas samo dovodi do zaključka da smo veća stoka no što smo mislili x)

djaguard

PorukaPoslao: Pet 06 Apr, 2007 14:04  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

@Ivan @pretplata - Kako neko moze da mi nametne kao OBAVEZNO da placam nesto sto uopste ne zelim da koristim. Nije problem kome ce oni i koliko da naplate - da li ce iz drzavnog budzeta, od reklama ili gledalaca - ja njih ne gledam!!!
Mislim ako je drzavna TV onda moze da se finansira iz budzeta (opet su to "moje" pare, znam, ali barem ne moram ja da se cimam da ih uplacujem), a ako nije - u stvari, jeste, tako da :blah:
Zaista ne vidim korist od ovakvog konkretno nacina uzimanja para mi.

Rogan

Pristupio: 14 Apr 2006

PorukaPoslao: Pet 06 Apr, 2007 14:38  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Hrt mi je malchice simpatichnija "nacionalna televizija", koncepcija emisija i stav voditelja mi vishe prijaju nego na RTS-u, ali i on se poboljshao tokom poslednjih nekoliko godina...

@Djaguard - idealno gledano, tv pretplata bi trebalo da omoguchi pretplatnicima nepristrasan TV program bez reklama koji je u stanju da se bavi shkakljivijim temama i kritikom aspekata drushtva kojima druge TV stanice nisu u stanju da se pozabave usled interesa svojih vlasnika ili firmi koje se reklamiraju.

U manje razvijenim zemljama TV licenciranje se pokazalo kao pozitivna stvar, jer smanjuje shanse upliva politichkih struja u TV programiranje, dok je u razvijenijim "demokratskim" drushtvima zaista postala nepotrebna... Nije da volim da im dajem pare, daleko od toga, ali smatram da je pretplata manje od dva zla, trenutno... Samo bi trebalo da se u javnosti malo vishe potenciraju obaveze javnog servisa prema pretplatnicima, kako bi ih ljhdi svojim zhalbama/tuzhbama "naterali" da ih najadekvatnije ispunjavaju. Jer, samo je javni servis u obavezi da te informishe o odredjenim stvarima, dok druge Tv stanice ukoliko to i chine, mogu svakog trenutka da prestanu, ili da neshto "preskoche" usled promene vlasnika i uredjivachke politike, i nikome ne moraju da odgovaraju za to.

--- The late, great Bill Hicks

Poslednji izmenio Rogan dana Pet 06 Apr, 2007 15:10, izmenjeno ukupno 1 puta

djaguard

PorukaPoslao: Pet 06 Apr, 2007 14:43  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pa dobro, to ima smisla. Ali opet mi smeta sto ne zelim da budem pretplatnik/korisnik, a ne mogu to da izbegnem. Jer cim posedujes TV prikljucak moras da placas valjda. Pitam se sta bi bilo kad ne bih imala televizor uopste.

Samo da kazem da RTS2 daje crno-bele filmove svaki dan u 2. I zbog toga imaju moje postovanje Kez

Rogan

PorukaPoslao: Pet 06 Apr, 2007 15:09  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

djaguard ::
Pa dobro, to ima smisla. Ali opet mi smeta sto ne zelim da budem pretplatnik/korisnik, a ne mogu to da izbegnem. Jer cim posedujes TV prikljucak moras da placas valjda. Pitam se sta bi bilo kad ne bih imala televizor uopste.

Hmmm... mislim da bi onda mogla da izbegnesh plachanje pretplate...

Citat:
Samo da kazem da RTS2 daje crno-bele filmove svaki dan u 2. I zbog toga imaju moje postovanje Kez

E, mislim da bi, umesto da pokushavamo da "oborimo" pretplatu, prosto trebali da izmuzemo shto vishe mozhemo iz nje - tj. da se pokrechu inicjative za povechanje kvalitetnog obrazovnog programa, ukidanje reklama (kao shto je JukeAtz lepo primetio), emisija iz oblasti kulture/nauke, itd. i da povecha proizvodnju kvalitetnih igranih/dokumentaristichkih emisija...

RTS 2 bi trebalo da se ugleda na BBC2, pa da proizvodi emisije kao shto su : The Fast Show, Louis Theroux's Weird Weekends, I, Claudius, Extras, The League of Gentlemen, The Office, The Old Grey Whistle Test...

garfield

Pristupio: 27 Jan 2007
Studijska grupa: Etnologija i antropologija

PorukaPoslao: Pet 06 Apr, 2007 15:24  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pa u principu vishe gledam HRT mada u globalu ne gledam toliko tv...kao naconalna televizija svakako deluju savremenije u odnosu na RTS
ali svaka chast RTS-u na Hitchkoku i Chaplinu ! Kez
i kad se setim RTSovog kulturno - umetnichkog programa u stilu "eureka! otkriven je uranijum"...svakako bi trebalo da porade na tome!

off: jao Louis Theroux! e sad sam se razgalila, obozavam ga! Kez

- Albert Einstein

JukeAtz
Moderator

PorukaPoslao: Pet 06 Apr, 2007 15:27  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

@djaguard @filmovi u dva
Problem je što su u DVA!!! lolz

Rogan

PorukaPoslao: Pet 06 Apr, 2007 15:32  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pa imash reprizu oko 1AM...

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Idi na stranu 1, 2, 3  Sledeca

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1799 Attacks blocked