|
| Autor |
Poruka |
|
tetak123

Pristupio: 15 Avg 2007
Studijska grupa: Istorija
|
|
| Što mislite o osnivanju zajedničke nogometne lige, nešto kao tipa Goodyear liga u košarci?
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
VelvetX
Administrator

Pristupio: 12 Apr 2006
Studijska grupa: Istorija umetnosti
|
|
Hm, meni je ta ideja sjajna, ali sumnjam da bi vatreni navijači sa obe strane podržali. Mada, ko njih pita, ha?
|
|
|
|
_________________ "It seemed the world was divided into good and bad people. The good ones slept better... while the bad ones seemed to enjoy the waking hours much more."
|
|
  |
|
 |
|
Mavro Kazafranka
Administrator

Pristupio: 18 Apr 2006
|
|
| Sto se fudbala tice bilo bi sjajno, ali kao sto rece Velvet, neki navijaci bi gotovo sigurno pravili sranje i zagorcali to iskustvo... Spominjalo se to i u temi OTPISANI ...
|
|
|
|
_________________ "As you know, these are open forums, you're able to come and listen to what I have to say."
George W. Bush, Washington, D.C., Oct. 28, 2003
|
|
  |
|
 |
|
locky21
Moderator

Pristupio: 25 Jan 2007
Studijska grupa: Filozofija
|
|
sad koliko bi to bash sjajno bilo je pitanje- jedno je sigurno kvalitet bi se najverovatnije poboljshao jer su fudb lige na ovim prostorima toliko ochajne da je teshko zamisliti da moze biti loshije......ipak , nekoliko problema stoji: prvo to sa navijachima , shto bi bio verovatno najvetji problem/mozda i nepremostiv/
drugo liga bi imala smisla samo ako ima neshto da ponudi tjst izlazak u evropu(naravno ligu shampiona)(pogledajmo gudjir basket/ne nudi izlazak u evroligu i to je ipak potcenjenije takm od domacih prvenstava) , a do sada uefa nije bila blagonaklona prema regionalnim takmichenjima tkd je teshko ochekivati da se doda josh koje mesto u ligi shamp nezapadnim klubovima samo zbog toga jer mi vratjamo staro prvenstvo,osim ako ne bi i oni imali nekih motiva( chitaj procenat od lige kao u skandinavskom royal takmichenju)
tretje -shta bi se desilo sa domatjim shampionatima????? da li bi reshenje bilo isto kao u basketu, da li bi se igrali uopshte i sl.......mislim da je ovo neuporedivo teze reshiti nego u bascetu(a i tamo je previshe duga sezona pa se kalkulishe),jedini plus je shto su nashi klubovi toliko kilavi u ovom momentu da je ostanak u evropi na proletje skoro nemogutj pa imaju termina od kada ispadnu u evropi
meni je ideja te lige veoma simpatichna , ali ne bih nikako voleo da se to uradi nakaradno( shto bi rekli preko Q)
|
|
|
|
_________________ BEZ PANIKE
|
|
  |
|
 |
|
tetak123

|
|
| I mislio sam da ćete kao problem istaknuti probleme među navijačim! Ipak, ako se uredi kako treba možda bi se imoglo šta riješit!
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
alija

Pristupio: 20 Dec 2006
Studijska grupa: Arheologija
|
|
Kako god da se uredi, koliko god dobro da se organizuje dolazilo bi do neviđenih incidenata.
Pored toga, već su pitali navijače šta misle o tome i njihov stav najbolje ilustruje izjava vođe BBB-a: "We hate this bastards so much, that there would be plenty of dead people!"
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
VelvetX
Administrator

Pristupio: 12 Apr 2006
|
|
Pa, šteta što se pitaju navijači, a ne ljubitelji sporta. Ja bih iskreno voleo da imamo zajedničku ligu, kao što smo je i nekada imali... Doduše, ja bih voleo i da imamo zajedničku državu, kao što smo je nekada imali, tako da se verovatno ne računam.
Ali ipak mislim da je jako glupo što navijačke strasti određuju sportsku politiku celog regiona.
|
|
|
|
_________________ "It seemed the world was divided into good and bad people. The good ones slept better... while the bad ones seemed to enjoy the waking hours much more."
|
|
  |
|
 |
|
vikac

Moderator

Pristupio: 05 Apr 2007
|
|
| Citat:
|
|
Pa, šteta što se pitaju navijači, a ne ljubitelji sporta
|
ma,jos veca steta je sto oni sebe smatraju jedinim pravim ljubiteljima sporta...
| Citat:
|
|
Ali ipak mislim da je jako glupo što navijačke strasti određuju sportsku politiku celog regiona.
|
kod pitanja stvaranja ove lige,mislim da ni navijaci,ni ljubitelji sporta nisu bitan faktor,vec politika...incidenti zbog navijacke strasti postoje manje-vise svuda u fudbalu (sta se desava u Engleskoj...,ili "mrznje" tipa Partizan/Zvezda,Cibona/Hajduk,nebitno...)...problem u stvaranju regionalne lige je sto uz sve to navijaci imaju "opravdanje" za visi nivo mrznje,koji je podstican poslednjih 15ak godina,i protiv koga se i sada ne govori i ne cini dovoljno...a ljudi,nazalost,i preko fudbalskih incidenata i navijaca (koji,vecinom,ne razmisljaju dalje od toga kako ce se zabavljati u tuci na utakmici) dobiju 90% laznu sliku o tome kako se strasti jos nisu smirile i kako se generalno mrzimo...naravno da ako bi evropskim planovima odgovaralo stvarno smirivanje toga,UEFA bi bila blagonaklona prema ovakvom takmicenju (a,incidente resavala kaznjavanjem klubova-cime ce navijaci posle par puta shvatiti poruku...),pogotovo sto bi se time verovatno poboljsao kvalitet fudbala ovde,,,
| Citat:
|
|
tretje -shta bi se desilo sa domatjim shampionatima????? da li bi reshenje bilo isto kao u basketu, da li bi se igrali uopshte i sl.......
|
pa ne verujem da bi ukidali bas sve domace sampionate (zbog para,publike...),ali bi bilo ok da bas plasman na regionalnom takmicenju utice na to koji ce klubovi otici na evropsko...
|
|
|
|
_________________ ...sweet as cherry...
|
|
  |
|
 |
|
shoppy

Pristupio: 12 Dec 2006
Studijska grupa: Filozofija
|
|
  |
|
 |
|
tetak123

|
|
| Citat:
|
|
"We hate this bastards so much, that there would be plenty of dead people!"
|
Obavijaest se odnosila na navijače Hajduka tj. Torcidu.
| Citat:
|
|
Doduše, ja bih voleo i da imamo zajedničku državu, kao što smo je nekada imali, tako da se verovatno ne računam.
|
Je stari ubrajaš se , ali ne sa državom,jer ja nisam za zajedničku državu nego nogometnu ligu!
Mislim da je jedna od glavnih stvari kako financirati ligu? a isto mislim da čelnici nogometnih saveza vide ikakvu ekonomsku računicu i imaju kakvu dobit, davno bi mi imali zajedničku ligu ! A problem nasilnih navijača riješiti tako, da se evidentiraju već oni postojeći nasilni navijači koji prave nerede na stadionima u svojim državama, zabraniti im prisustvo i pristup stadionu kako u njihovoj tako i u državi gdje igra njihov klub na gostovnju, a par dana prije utakmice uzeti im putovnicu(pasoš) i na dan utakmice moraju se prijaviti u policijsku postaju i reći gdje će biti u trenutku odigravanja utakmice tako da ih policija može kontrolirati i provjeriti jesu li zaista tu! ako se prekrše pravila onda treba uvesti oštre kazne tipa doživotna zabrana pristupa na stadion, velike novčane pa čak i zatvorske kazne! također treba uvesti i oštre mjere pregleda prije ulaska na stadion!
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
Mavro Kazafranka
Administrator

Pristupio: 18 Apr 2006
|
|
|
_________________ "As you know, these are open forums, you're able to come and listen to what I have to say."
George W. Bush, Washington, D.C., Oct. 28, 2003
|
|
  |
|
 |
|
tetak123

|
|
  |
|
 |
|
tetak123

|
|
I evo opet neredi obilježili odličnu utakmicu ! Prijateljska utakmica Hrvatske i Bosne i Hercegovine počeli prvo na ulicama sarajeva gdje je došlo do tučnjave navijača u nekom od kafića' a zatim početkom drugog poluvremena utakmica je bila prekinuta na par minuta zbog izgreda! e pa sramota !
|
|
|
|
_________________ ..."na poljima od snova
ne pušta se korijenje..."
|
|
  |
|
 |
|
dollar

Pristupio: 22 Avg 2007
Studijska grupa: neki drugi fakultet
|
|
@tetak123
Mislim, tacnije siguran sam, da te stvari kontrolisanja pojedinih navijaca nisu moguce. Pre svega zbog broja navijaca koji potencijalno mogu napraviti nered, a druga stvar zbog prava koja on poseduje ne kao navijac nego kao covek.
Kao bivsi navijac, doduse drugoligaskog kluba, sam primetio da gomilu problema napravi uprava kluba i sam savez, ne samo navijaci.
Npr, kada smo docekivali Novi Pazar pre dve sezone, bila je prica da svaka 'srpska parola' povlaci kaznu. Znaci, bilo je zabranjeno podici tri prsta, reci Srbija i sl. Tu se vec javlja inat kod navijaca kod kojih se u toku utakmice dize adrenalin i sl.
Naravno, protiv sam svakog nasilja na utakmicama, provokacija i bilo cega slicnog, ali neka 'usadjena mrznja', koja se u proteklih 15 godina direktno ili indirektno 'propovedala', ne moze se iskoreniti niti kaznjavanjem kluba, niti kaznjavanjem navijaca.
Zeleo bih da se ta ideja o 'zajednickoj ligi' moze izvesti, ali sudeci po sadasnjem stanju koje vlada, ne samo kod navijaca, mislim da je 'nemoguca misija'
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
tetak123

|
|
| Je u pravu si što se kažeš da dosta učini i uprava kluba! s tim se slažem!
|
|
|
|
_________________ ..."na poljima od snova
ne pušta se korijenje..."
|
|
  |
|
 |
|