Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

pipsn

Pristupio: 22 Jun 2007
Studijska grupa: Filozofija

PorukaPoslao: Pet 22 Jun, 2007 22:11  Naslov:  pise li ko od vas? Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Zdravo Smajli
da se odma predstavim
studiram filozofiju na ffzg, nadam se da to nikog ne smeta.
uuglavnom, u urednistvu sam casopisa "Cemu" pa prikupljamo materijale za novi broj. zato, ako bilo ko od vas ima nesto svoje napisano, ili prevedeno dosad neprevedeno nek se slobodno javi na pm ...
temu broja namjerno ne naglasavam jer su txtovi svih vrsta dobrodosli (al ok Smajli tema je postmoderna i virtualnost- virtualni zivot -tipa second life,myspace da li je to zivot vise ili manje, zatim simulacije ,bodrijar.....itd)
eto, nadam se vasem odazivu Namig mislim da je svakom mladom filozofu ovo izvrstna prilika.
Pozdrav

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

timon
Upozorenja : 4
Moderator

Pristupio: 06 Jul 2006
Studijska grupa: Istorija umetnosti

PorukaPoslao: Pet 22 Jun, 2007 22:17  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Citat:
(al ok tema je postmoderna i virtualnost- virtualni zivot -tipa second life,myspace da li je to zivot vise ili manje, zatim simulacije ,bodrijar.....itd)

1. voleo bih da citam o tome... da li ce to biti na netu?

2. sto samo tog tipa... mislim, i u realnom svetu mozes da iskonstruises "virtuelni"... ne treba ti comp...

pipsn

PorukaPoslao: Pet 22 Jun, 2007 22:53  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

nece na netu, al kad izadje casopis (tamo negde na jesen) mozemo se dog. da ti posaljem...al imam ti jedan seminarski rad mog kolege "neoplatonisticki simulakrum" ako zelis posaljem ti, samo daj mail

pipsn

PorukaPoslao: Čet 20 Sep, 2007 15:55  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

e pa ovo nije uredu. ode na 2 miseca, a vi odmah nadjoste nove topicke. nitko nista ni na pm! ajmo, olovcice u rukice i zelim sastave kako sam proveo/la ljeto u neoaristotelovskom stilu s marksistickom interpretacijom!

flyin ovary

Pristupio: 20 Nov 2006

PorukaPoslao: Čet 20 Sep, 2007 21:17  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

pa evo vas na netu? Plez

http://pauk.ffzg.hr/cemu/

deluje jako zanimljivo, nazalost nemam luksuz da u narednih par dana malo vise procitam. no zanimao bi me taj rad o neoplatonizmu i bodrijaru.

inace trivija je da jednog od vasih autora znam sa jednog hrvatskog muzickog foruma Smajli

a sto se tice pisanja, jos uvek se osecam suvise intelektualno introvertnim za neke ozbiljne radove Kez

imali su i neki nasi studenti inicijativu za stvaranje casopisa, u kome bi naglasak bio na originalnim tekstovima studenata ali ne znam dokle je to doslo.

Zapotec

Pristupio: 17 Jul 2007

PorukaPoslao: Čet 20 Sep, 2007 22:31  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

ma, moja generacija je o tome dosta razmisljala, i cak je i izdat jedan broj casopisa, Obrnuti svet..nazalost ispostavilo se da je sve to bilo too little, too bothering, too f***in` ajdegerijanski Kez . na kraju krajeva, kao i vecina studenata. organizovana je tribina povodom nekog jubileja o ajdegeru takodje, ali koliko znam sa time se stalo trenutno...studenti spremaju ispite, retko imaju i volje, a da budem iskren nema tu ni kvaliteta dovoljno. opet, istini za volju, ni theoria kao zvanican casopis, nije u mnogo boljem stanju

flyin ovary

PorukaPoslao: Čet 20 Sep, 2007 22:50  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

a secam se, to su valjda izdali studenti okupljeni oko JUSUFa (znam da ovo J znaci jugoslovensko, a za ostalo nisam upucen Smajli ).

bio je plakat sa ruznim fontom a tema bila nesto, onako, bas dosadno.

matija bakshu

Pristupio: 18 Mar 2007
Studijska grupa: Etnologija i antropologija

PorukaPoslao: Čet 20 Sep, 2007 23:34  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

valjda bi bilo fino da se malo poblizhe kazhe neshto vishe o chasopisu, da bi se je l ljudi zainteresovali da poshalju neke priche?
meni iskreno uopshte ne bilo zanimljivo da chitam letnji aristomarksistichki dnevnik pegave filozofske shiparice? ili mozhda greshim? u svakom sluchaju eto (hvala ovary) linka pa ce da pogledamo

matija bakshu

PorukaPoslao: Čet 20 Sep, 2007 23:47  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

ok ovde nema pricha.. ha ha

chemu to..

pipsn

PorukaPoslao: Pet 21 Sep, 2007 02:44  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

ha ha, pa nisi valjda ono moje svatio ozbiljno Kul
mislim da sve pise na linku. txtovi mogu da budu i neki neobjavljeni prevodi
.............teorije,kkomentari...ma sve. casopis bude oprilicno debeo
hm...valjda su svi jos na letnoj stanci Smajli

flyin ovary

PorukaPoslao: Pet 21 Sep, 2007 12:04  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

inace, kad vec pisemo o pisanju Smajli ja smatram kao veliku manu (dosadasnjeg) sistema studiranja filozofije u beogradu slab naglasak na pisane radove i prevelik na verbalno izlaganje. stvar ukusa, mozda. takodje fali neki, barem izborni predmet koji bi se bavio vezom sa pisanjem odnosno knjizevnoscu. ne znam, doduse, sta se radi kod kozomare na (post)strukturalizmu Smajli Plez

edit. vidim da bolonjci imaju izborni 'filozofija i knjizevnost' Smajli

matija bakshu

PorukaPoslao: Pet 21 Sep, 2007 14:26  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

je l mozhe teorija o prevedenom neobjavljenom komentaru u stihu? Smajli

pazi ako vam je chasopis i valjao do sada
onda cemo ga mi sa ffbg sigurno upropastit ha ha.. : )))

pipsn

PorukaPoslao: Pet 21 Sep, 2007 15:29  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

flyin ovary ::
inace, kad vec pisemo o pisanju Smajli ja smatram kao veliku manu (dosadasnjeg) sistema studiranja filozofije u beogradu slab naglasak na pisane radove i prevelik na verbalno izlaganje. stvar ukusa, mozda. takodje fali neki, barem izborni predmet koji bi se bavio vezom sa pisanjem odnosno knjizevnoscu. ne znam, doduse, sta se radi kod kozomare na (post)strukturalizmu Smajli Plez

edit. vidim da bolonjci imaju izborni 'filozofija i knjizevnost' Smajli

vish, mi imamo akademsko pisanje tko hoce http://www.ffzg.hr/filoz/article.php?id_art=224&id_pag=29
........
moze ljudi (matija)svasta Namig
ajd'evo mejl
pipsn@net.hr

poz

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1660 Attacks blocked