Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

mini

Pristupio: 24 Sep 2007
Studijska grupa: Andragogija

PorukaPoslao: Uto 27 Maj, 2008 16:13  Naslov:  Problemi Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Ova tema je otvorena na svim studijskim grupama, kako bismo imali sveobuhvatni uvid o problemima na nasem fakultetu.
Mole se kolege da ostave svoj komentar, ukoliko smatraju da na njihovoj studijskog grupi postoje problemi.

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

Lil' soul
Moderator

Pristupio: 29 Nov 2007
Studijska grupa: Sociologija

PorukaPoslao: Sre 28 Maj, 2008 23:58  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

gradivo nije redukovano u skladu sa "bolonjom",ali posto bolonja nije bolonja,ne mogu ni da se zalim Plez

+ maki +
Upozorenja : 1

Pristupio: 15 Mar 2008

PorukaPoslao: Čet 29 Maj, 2008 00:11  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Bolonja je samo po potrebi Kez

wind

Pristupio: 16 Dec 2006

PorukaPoslao: Čet 29 Maj, 2008 13:58  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pogledajte program pre par godina i sad, gradivo je mnooogo smanjeno. Izbačene su stvari koje bi stvarno trebalo da znamo, npr(kod Molnara):
-Metodologije izučavanja: analiza teorija i relevantnih biografskih podataka pojedinih mislilaca; razmatranje značaja pojedinih škola, osnovnih pojmova i paradigmi; postavljanje glavnih teorijskih tokova u socijalno-istorijski kontekst
-Renesansna socijalna misao, Marsilije Padovanski, Bartol Sasoferatski, Kolucio Salutati
-Komunističko-utopijske teorije, Tomas Mor, Tomazo Kampanela
-Značaj istorijskog nasleđa socijalne misli za konstituisanje sociologije...
Nisam sigurna da bi smanjenje gradiva pomoglo, trebalo bi samo napraviti bolju organizaciju.
Izvinite ako spemujem, brišite me slobodno.

Bitan problem na soc. je što nema dovoljno knjiga u biblioteci, a one koje možeš da pronađeš uglavnom su ''poslednji'' primerak i nije zgodno iznositi ih, a dosta toga je na hrvatskom...

Čitaonica je uvek puna, a u vreme rokova ljudi uče u hodniku, na foteljama.

Raspored predavanja Wall , ma znate, nekad sediš po ceo dan na faxu, posle drugog predavanja ne znaš gde ti je glava.

ISPITNI ROK JE KRATAK; ISPITI SE PREKLAPAJU

Ali shvati da je napisana reč jadno oruđe.
---
I wish you well and so I take my leave, I Pray you know me when we meet again

+ maki +

PorukaPoslao: Čet 29 Maj, 2008 17:53  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Daaaaaaaa to preklapanje definitivno prvo treba promeniti, tesko se tako kvalitetno nauci..

Mali plavi

Pristupio: 31 Okt 2007

PorukaPoslao: Čet 29 Maj, 2008 18:53  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Sekretarica je jako nervozna.

Demented

Pristupio: 02 Dec 2007

PorukaPoslao: Čet 29 Maj, 2008 19:51  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Na sociologiji kao smeru na prvoj godini i nema nekih posebnih problema. Recimo da su to:

- obavezni dolasci. pa tako sa 5 izostanaka na pojedinim predmetima (antropologija npr) ne može se izaći na ispit (dok na ostalima sa 5 pišeš kazneni seminarski, a sa 6 ili više slušaš opet sl. godine). Mislim da osim što je to ponekad gubitak vremena jer neko zaista ne želi ili ne može da sluša predavanja, postoji veliki problem sa studentima koji putuju i onima koji rade. Mislim da su zaboravili da živimo u Srbiji gde je sasvim normalno da se jednom u deset autobusa otkači točak... A raditi tokom studija je time potpuno onemogućeno što nekome može značiti gubitak šanse za studiranje ili barem poprilično težak život... Šta je poenta studiranja. Naučiti nešto zar ne? Način na koji će neko naučiti valjda je nebitan. Primoran sam da dolazim na predavanja zato što ________________? (rečenica sam hteo sam ispisati ali nisam znao šta napisati na delu gde je prazna linija, pa bih molio da mi neko pomogne???). Ubeđen sam da je posledica obaveznih predavanja mnogo veći gubitak nego dobitak po studente. Za fakultet je jedini dobitak jer će tako više studenata pasti i oni će dobiti više para od školarina.

Ovo je NAJVEĆI problem i koliko god bezazleno izgledalo strašno je opterećujuće svake nedelje zbrajati izostanke, kalkulisati i na kraju pisati kojejakve "kaznene" seminarske...................

2) aktivnost na času. Ocenjuje se aktivnost na času kod profesora koji uopšte ne ubacuju u svoj čas šansu da neko bude aktivan pa smo tako imali slučaj sa socijalnom demografijom gde smo svi imali za jednu ocenu manje (jer je 10 bodova na aktivnosti) jer smo svi (osim 3-4 od 80) imali 0 bodova na toj aktivnosti. Neki profesori ubacuju po pola ukupnihi bodova, neki nas ispituju kao u srednjoj školi (Molnar). Zaista ne vidim nikakvu poentu ovoga osim da imamo sniženu prosečnu ocenu. A ironija je da uglavnom poltroni imaju višu ocenu za aktivnost... Namig

3) Loša organizacija zbog smanjenja gradiva. Što se tiče Istorije PIS teorija to je stvarno gubitak. Činjenica je da se na IPIST uče samo teorije demokratske države. Na taj način smo uskraćeni čitave jedne sfere socijalne istorije... Nekako ipak mislim da je Tomas Mor bitniji od jednog Lutera ili Bodena? Takođe ona antropologija ni na šta ne liči. Sve je nekako razbacano i samim tim komfuzno. Žena je sama rekla da je predmet nekad bio trosemestralan i da su joj samo jednog dana rekli da sve strpa u jedan semestar kako zna i ume.

Stoga, najveći problemi su glupave formalnosti koje apsolutno nemaju nikakvu svrhu. Bolonja je napravljena samo da se toliko pričinjava. To ja zovem efekat Vukovog spomenika. Kez Stanica prava evropska, ma savršena... kamera na svakom ćošku, svetla, tehnika... ma ludilo. A onda ti stigne voz iz komunističkog perioda (koji od tada nije pran).

Drugi problemi su na nivou samog fakulteta (školarine) i same države (60 bodova, kao i sama bolonja!)

Demented

Pristupio: 02 Dec 2007

PorukaPoslao: Čet 29 Maj, 2008 20:16  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Pošto sam malo gledao probleme drugih grupa i video da pišu i o opštim problemima ajd' i ja da dodam:

-problem zabranjenog pušenja i guranja po wc-u (jedina korist što se više ne stidim da idem u ženski wc LOL)

- što se neizlaženje na ispit računa da si pao.

- što prijave koštaju 300 dinara?

- što nikad nismo sigurni ni u šta. bilo bi lepo kada bismo više bili upućeni u odluke fakulteta.

- što se sajt nikada ne ažurira što bi moglo imati veze sa prethodnim.

- i poslednje, što nema nikakve motivacije...

+ maki +

PorukaPoslao: Pet 30 Maj, 2008 02:31  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Sekretericu bih i ja iskritikovala, em sto je neljubazna em sto ne zna de bije, dodjem nesto da je pitam i ispadne da sam ja obavestenija od nje..

Branka.B.

Pristupio: 19 Jan 2008

PorukaPoslao: Pet 30 Maj, 2008 18:11  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Slazem se po pitanju sekretarice, grozna je Zlo

micka

Pristupio: 02 Jun 2007

PorukaPoslao: Pet 30 Maj, 2008 18:34  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Imala sam priliku da nastavu na fakultetu slusam samo jedan semestar Tuzan i zbog bolesti sam izgubila ovu godinu. Sto se tice problema slazem se sa svim navedenim. Takodje postoji problem da totalno drugaciji raspored imaju osobe koje se prezivaju na A i na SH, tako da su nekada jedni imali predavanja za preddavanjem, a drugi i po vise pauza.
Jedna koleginica je jesenas pitala sekretaricu koja je rekla da neizlazk na ispit nije pad istog, vec samo ukoliko izvices pitanja, ne znas i odustanes onda si logicno pao, a ovako ne. Sta ako se nesto iznenada desi i ti ne mozes da se pojavis iako si prijavio i naucio i onda si pao. Kakva glupost Wall
Sto se tice sekretarice, ona unosi razne nedoumice. Kada sam isla kod nje ona mi je pricala kako iako zbog bolesti izostajes sa casova, obnavljas godinu. Medjutim kasnije sam u razgovoru sa dekanom saznala da tada zamrzavas godinu i da si i dalje na budzetu Smajli

+ maki +

PorukaPoslao: Pet 30 Maj, 2008 19:21  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Daj ne zelim ni da pominjem koliko je puta i mene zeznula za tako neke bitne stvari, zena je npr prosle godine insistirala na tome da ne postoji uslov cak i kad je bilo objavljeno na sve strane (sto je najveci uzrok moje obnove godine), zatim je tvrdila da se za obnovu placa 1700 po prenesenom bodu.. Naravno nista od toga nije nakraju imalo veze sa zivotom..Nju vise nista ne pitam

wind

Pristupio: 16 Dec 2006

PorukaPoslao: Sub 31 Maj, 2008 16:30  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Micka, proveri za to zamrzavanje godine, neka ti objasne proceduru, šta sve treba da im podneseš od papira, rok do kad možeš da je zamrzneš....... Dešavalo se da ljudi padaju godinu zbog bolesti i nikom ništa....

Demented, ipak mislim da su Toma Smor, Luter i Boden podjednako bitni, svaki na svoj način. U svakom slučaju, pretpostavljam da si čitao i Mora, što je za svaku pohvalu, retko ko se lati dodatne literature.

Problem - gomila obaveštenja stiže suviše kasno, ili ne stiže uopšte, a vrlo često se menjaju... Jedini način da budeš (kolko/tolko) u toku je da spavaš na faxu i svakih 20min trčiš do sekretarice i od profe do profe.

Ali shvati da je napisana reč jadno oruđe.
---
I wish you well and so I take my leave, I Pray you know me when we meet again

Mali plavi

Pristupio: 31 Okt 2007

PorukaPoslao: Ned 01 Jun, 2008 13:05  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Antropologija je najdebilniji predmet. Sta ce to nama kao sociolozima, nije mi jasno. Kriterijumi znanja su ispod svakog nivoa (dva od 15 poena na kolokvijumu, dobijes 6 i prodjes), a zbog tehnikalija ne dozvoljava izlazak na ispit. Sta se vise ceni???
I to nije samo u ovom slucaju. Stekao sam utisak da je Bobicki bila bitnija evaluacija od gradiva. Generalno, nemotivisanost.

Lil' soul
Moderator

Pristupio: 29 Nov 2007

PorukaPoslao: Ned 01 Jun, 2008 20:51  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

preklapaju se samo ispiti koji su zaostavstina iz predhodnog semestra ....koliko sam ja primetila

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Idi na stranu 1, 2, 3  Sledeca

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1790 Attacks blocked