Indeks

z
z

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Meni
Forum Početna
Korisničke grupe Korisničke grupe
 Chat
Skriptarnica Skriptarnica
Pravilnik Pravilnik
Lista članova Lista članova
Statistika Statistika
Uprava Uprava

Autor Poruka

vaskrsija

Pristupio: 11 Okt 2007
Studijska grupa: Sociologija

PorukaPoslao: Čet 11 Okt, 2007 11:32  Naslov:  sta vam je najteze? Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

koji predmet na sociologiji vam je najtezi ili najbesmisleniji i zbog cega?

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku  

Ambassador

Pristupio: 25 Mar 2007

PorukaPoslao: Pet 12 Okt, 2007 20:25  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Najteži - socijalna psihologija.. nisam išao na predavanja i knjiga Wall je katastrašna.
Najbesmisleniji - uvod u filozofiju i metodologiju nauka.. zbog načina na koji se (ne)predaje.

micka

Pristupio: 02 Jun 2007

PorukaPoslao: Sub 13 Okt, 2007 03:36  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Kada ste vec kod ove teme da li imate neke savete za brucose/

vaskrsija

PorukaPoslao: Sub 13 Okt, 2007 09:59  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Bezi dok jos imas vremena
hahha

sta da ti kazem, Filozofski to ti je plejada cudesa.
Glavu gore i radi samo sta je do tebe.

Ambassador

PorukaPoslao: Ned 14 Okt, 2007 14:56  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Čitaj redovno literaturu za časove, budi aktivna/an na vežbama i radi seminarske.. I to je sve..

slow__riot

Pristupio: 20 Apr 2007

PorukaPoslao: Ned 14 Okt, 2007 17:27  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

sto je knjiga iz soc. psihologije "katastrašna"?

to jeste jedan od tezih predmeta ali meni je bio jedan od zanimljivijih.

dalje, mozda molnar, zbog nacina na koji je koncipiran ispit/predmet/kurs, ali ne znam kako je to sad, stalno nesto menjaju, mozda nije kao sto je bilo kod nas.

sa druge godine, ekonomija i patologija. ekonomija zato sto je prilicno obimna i zbog nacina na koji ognjen pregleda kolokvijum. ako kojim cudom bude citao ovo, nista lose, samo mislim da je prestrog Kez (jos nisam polozio ekonomiju Kez )

patologija? hm, stvarno preobimna, previse detalja, tezak pismeni ispit (30 detaljnih pitanja).

vaskrsija

PorukaPoslao: Pon 15 Okt, 2007 08:27  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

i meni ekonomija, mislim da predmet nije u skaldu sa ostalim predmetima i da nam nije potreban. Trebao bi da bude izborni.

Ambassador

PorukaPoslao: Pon 15 Okt, 2007 11:06  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Knjiga iz socijalne psihologije je katastrofalno napisana. Cela knjiga je jedan veliki besmisleni pasus, metodološki je kriminalna. Ako bismo je uporedili sa Giddensom ili Haralambosom... Ne postoji registar pojmova, registar autora, pa čak ni mnoge podele nisu odvojene pasusima već strpane zajedno.. Imena autora su na nekim mestima pogrešna?! Lewis H. Morgan, navodi mu se pogrešno srednje slovo?!?! Imena autora se ne pišu dosledno, niti se naglašavaju razlike između autora koji se isto prezivaju.. Za knjigu koja je doživela toliko reizdanja, takve grešeke su nedopustive..đ

Molnar je samo komplikovan, tj. autori koji se rade su intelektualno izazovni/zahtevni, pa kad ih provališ, onda nije niakkav problem naučiti.. Kez

Andza

Pristupio: 26 Jan 2007
Studijska grupa: neki drugi fakultet

PorukaPoslao: Pon 15 Okt, 2007 11:30  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

je l imate vi statistiku u BG?

vaskrsija

PorukaPoslao: Pon 15 Okt, 2007 12:26  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

imamo

Andza

Pristupio: 26 Jan 2007
Studijska grupa: neki drugi fakultet

PorukaPoslao: Pon 15 Okt, 2007 16:21  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

i kako vam ide?
kod nas je uzasno mala prolaznost...

micka

Pristupio: 02 Jun 2007

PorukaPoslao: Pon 15 Okt, 2007 19:39  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Koji predmet zadaje najvise muka u prvom semestru?

vaskrsija

PorukaPoslao: Pon 15 Okt, 2007 22:18  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

ja sam statistiku dala brzo, ali ima dosta ljudi koji se pate. No, veca je prolaznost na statistici nego na ekonomiji.
Moze statistika da se nauci, cim udjes u fazon, a to zahteva vezbu.
Novim generacijama je lakse nego sto je nama starijima bilo.

slow__riot

Pristupio: 20 Apr 2007

PorukaPoslao: Uto 16 Okt, 2007 01:05  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Ambassador ::
Knjiga iz socijalne psihologije je katastrofalno napisana. Cela knjiga je jedan veliki besmisleni pasus, metodološki je kriminalna. Ako bismo je uporedili sa Giddensom ili Haralambosom... Ne postoji registar pojmova, registar autora, pa čak ni mnoge podele nisu odvojene pasusima već strpane zajedno.. Imena autora su na nekim mestima pogrešna?! Lewis H. Morgan, navodi mu se pogrešno srednje slovo?!?! Imena autora se ne pišu dosledno, niti se naglašavaju razlike između autora koji se isto prezivaju.. Za knjigu koja je doživela toliko reizdanja, takve grešeke su nedopustive..đ

hm, pazi pitanje je da li i u kojoj meri mogu da se porede haralambos i gidens s jedne i rot s druge strane, tj. njihovi udzbenici iz sociologije odnosno socijalne psihologije. izmedju ostalog, zbog toga sto se ne bave istom materijom. tvoje primedbe su uglavnom tehnicke prirode a ne sustinske. mozda danas studenti previse ocekuju da im sve bude sazvakano, podeljeno, nacrtano itd... ne mislim na tebe licno, naravno, nego generalno...
s druge strane se donekle slazem s tobom, posto to ipak jeste udzbenik....

---------------------
sto se statistike tice, da, zaboravih da je spomenem kao jedan od dosadnijih "kurseva"... isto kao i ekonomija, mislim da se ovde od studenata trazi da nauce dosta nepotrebnih stvari, dosta stvari koje jedan sociolog ne mora da zna... mozda gresim... ne znam...

Ambassador

PorukaPoslao: Uto 16 Okt, 2007 10:02  Naslov:  (Bez naslova) Odgovoriti sa citatomDno straneNazad na vrh

Da, apsolutno mogu da se porede, jer ne poredim integrale i pesme, ako me dobro razumeš, materija je vrlo, vrlo slična u kontekstu metodike predavanja/odnosno pisanja udžbenika. A kad ih poredim, poredim formu udžbenika, a ne sadržaj.
Nije stvar sažvakanosti, već sistematičnosti, to su vrlo različite stvari, sažvakano je pojednostavljeno, a sistematično je organizovano. To je problem većine naših udžbenika, (skoro) svi misle da mogu da ih napišu, a niko ne zna kako (osim par zaista izuzetaka) dobro da ga napiše. Dobro organizovati neki sadržaj zna da bude vrlo teško, ali jbga, onda nemoj da budeš profesor ako to ne možeš da uradiš ili nemoj da pišeš udžbvenik, već ga prevedi!

Učenje je vrlo tehničke prirode, te ja zaista ne želim da provedem polovinu vremena kad učim na googlu i da tražim da li neka teorija pripada Gordon Willard Allportu ili Floyd Henry Allportu, jer je autora mrzelo da stavi G. Olport, odnosno F. Olporot i da u fus noti kaže, da su njih dvojica braća. To je ono što čini ovaj ispit teškim - naučiti ga, a shvatiti Adorna ili Milgrema je vrlo, vrlo prosto..

Uostalom, ako je to tehnička stvar, zašto niko od 1972. to nije ispravio, jer od tada udžbenik postoji..

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku Pogledaj prethodnu temuPošaljite email-om prijatelju.Ko je sve pogledao ovu temu?Snimi ovu temu kao fajlPrintable versionPogledaj sledeću temu
Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeca

Sva vremena su GMT + 2 sata
Prevod by CyberCom
1742 Attacks blocked