| Autor |
Poruka |
|
karo

Pristupio: 23 Nov 2006
Studijska grupa: Istorija umetnosti
|
|
| Znate li nesto o tome? Mozda nekog ko se time bavi u Srbiji, ili ste i sami zainteresovani za tu vrstu istrazivanja?..[
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
karo

|
|
niko!??!!!!
ok. raspitala sam se....informisala.
moze da se ukloni ova tema..
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
Rogan

Pristupio: 14 Apr 2006
|
|
Pa podeli sa ostalima svoja saznanja...
|
|
|
|
_________________ I don't mean to sound bitter, cold, or cruel, but I am, so that's how it comes out.
--- The late, great Bill Hicks
|
|
  |
|
 |
|
karo

|
|
a, kao , nekoga interesuje?
Gordana Karovic se u Srbiji bavi time.... roni Dunavom, otkriva ostatke starijih civilizacija..... Interesantno jako..
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
Rogan

|
|
Pa nikada ne znash, mozhda nekoga BUDE interesovalo... tome sluzhi forum, da nechija iskustva i kasnije posluzhe nekome...
|
|
|
|
_________________ I don't mean to sound bitter, cold, or cruel, but I am, so that's how it comes out.
|
|
  |
|
 |
|
Rick Hunter
Moderator

Pristupio: 17 Nov 2006
Studijska grupa: Arheologija
|
|
| karo ::
|
a, kao , nekoga interesuje?
Gordana Karovic se u Srbiji bavi time.... roni Dunavom, otkriva ostatke starijih civilizacija..... Interesantno jako..
|
Mene interesuje i planiram da zavrsim ronilacki kurs, ali tek za koju godinu
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
karo

|
|
mm...super
sad vidim post. mislila sam da je tema odavno zatvorena...
pokusavam da se setim gde sam skoro nesto videla...ne znam....mozda je bila neka knjiga o tome u Ohridu ili je u pitanju neki ispit ili slicno na Filozofskom u Skoplju....ne znam tacno....
ako ti nesto treba pitaj, ako nesto znam pisacu..
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
Rogan

|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
Rick Hunter
Moderator

|
|
  |
|
 |
|
Rogan

|
|
nema na chemu...
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
dollar

Pristupio: 22 Avg 2007
Studijska grupa: neki drugi fakultet
|
|
Mene zanima da li je, i koliko, metoda c14 validna pri utvrdjivanju starosti podvodnih uzoraka.
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
Rick Hunter
Moderator

|
|
| ne vidim razlog zasto ne bi bila, mada tu mozes da primenis milion drugih metoda
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
dollar

Pristupio: 22 Avg 2007
Studijska grupa: neki drugi fakultet
|
|
Znam znam da postoji preko 40 radiometrijskih metoda, plus gomile onih koje to nisu, ali me bas zanimalo za c14. Ne znam kako deluje radioaktivno raspadanje u vodi itd...
Hvala
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
Ana

Pristupio: 14 Feb 2007
|
|
Jeco!
nisam znala da si na ovom forumu sto se tiče podvodne prvo treba završiti kurs, a to se može u Beogradu na više mesta i (poslednji put kad sam pitala) košta 150 evra. Možete na Taš da odete, ima tamo škola. A što se tiče bavljenja podvodnom arheologijom, volela bih da čujem kako se uključiti u projekte
|
|
|
|
|
|
  |
|
 |
|
tetak123

Pristupio: 15 Avg 2007
Studijska grupa: Istorija
|
|
| Citat:
|
|
Znate li nesto o tome? Mozda nekog ko se time bavi u Srbiji, ili ste i sami zainteresovani za tu vrstu istrazivanja?..[
|
Sada ti se u Zadru ima par dana otvorio međunarodni centar za podvodnu arheologiju za područje cijelog maditerana!
| Citat:
|
|
volela bih da čujem kako se uključiti u projekte
|
U Srbiji možda malo teže ali u Hrvatskoj u Zadru na odjelu za arheologiju imaš baš poseban kolegij koji se time podvodnom arheologijom, čak su i bili na terenskoj nastavi u šestom mjesecu na nekom otoku nešto izranjati! posjeti starnicu zadarskog fakulteta www.unizd.hr, pročačkaj po katedri arheologije pa možda i nađeš našto šta bi ti moglo pomoći!
|
|
|
|
_________________ ..."na poljima od snova
ne pušta se korijenje..."
|
|
  |
|
 |
|